KALORİFER ISINMA SORUNLARI

Radyatör ve kalorifer petekelerinin ısınmaması için bir neden bulunmaktadır. En önemli sebeplerden bir tanesi ise, tesisat suyunun aşırı kirli ve balçık şeklinde olmasıdır.
Daha iyi ısınma için bu suyun tesisattan boşaltılması ve gerekli bakım işlemi yapıldıktan sonra da tesisata ilaç ilave edilmelidir.

Kombi temizleyici kimyasalları : bu kimya ilaç kalorifer sisteminde kalan tortu ve kalıntıları temizler, daha iyi bir su akılı ve ısınma sağlar.

En az 3 petek kullanılmalıdır. Çünkü daha az petek kullanımında, örneğin tek petek kullanır iseniz, diğer odalar ısınmayacağı gibi kombi kullanımının da pek bir anlamı olmayacaktır. Bunun yanı sıra, 3 petek te ortala 25 litre olduğunu var sayar ise, tek petekte 7 litre su olacaktır. Dolayısı ile kombi bu suyu çok çabuk ısıtacak ve otomatiğe geçecek ve tekrar kısa süre ile devreye girecek, kombinizin ömrü ve içindeki aksamların açılıp kapanma ömrü kısalacaktır.
Kombi filitre temizliği : her kombinin alt kalorifer dönüş borusunda bir filtre mutlaka vardır. Zaman içinde su kirlenmesinden dolayı bu filtre kirlenir, ve kombi bakım ve arıza işlemlerinde bu filtrenin mutlaka temizlenmsi gerekir.kirli filtre tıkalı tesiat borusu görevi yapar, ısınmayı etkiler.

Kombi tesisatında aşırı dirsek kullanımı : kalorifer tesiatında aşırı dirsek kullanılmışsa, çok yakın bir süre içinde ısınma sorunları da başlar. İlk etapta kombi ve tesiat yeni iken beşki pek sorun göstermez ama sonrasında sorunlar da beraberinde gelir. Çünkü her geçen gün kombi de tesisatta eskir, ve performans kayıpları başlar. Ama bu çoğu zaman pek göz önünde bulundurulmaz. Dirsek sayısı ne kadar çok olursa, su akışı o oranda yavaşlar.

Devirdaim motoru arızaları : kombilerde bulunan devirdaim motorlarının da belirli bir ömrü vardır, bu ömür kullanım şartlarına ve motorun markasına göre değişiklik gösterir. Kombiniz normal çalışıyor olsa bile aslında gözükmeyen, tüketicilerinin anlayamayağı sorunlar yaşanıyor olabilir. Devirdaim motorları bozulmaya yakın zamanlarda, ses yapar, su akıtır, yada düşük devirde sessizce de çalışabilir. Bu gibi durumlarda da pompa suyu var gücü ile yenisi gibi suyu itemeyeceğinden, son petekler iyi ısınmaz yada peteklerin üstü iyi ısınırken altı buz gibi kalabilir. Bu da ortamın iyi ısınmamasında önemli bir etkendir.

ECA YETKİLİ SERVİSİ : GÜRKAN ISITMA

ECA SERVİSİ